Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief nr 4 is uit.
(mei 2022)

 

 


                                               

                              
                          
Bestuur                                 
  

Voorzitter                  : dhr. J.M. Seelbach                          6913480         
                                          voorzitterssaa@hotmail.com

Secretaris/ledenadministratie/website:
                                         dhr. J. Radstake                              6930711
                                         secretaris@seniorenclub-alblasserdam.nl

Penningmeester   : dhr. M. den Boer                                6916120         
                                       boer1201@zonnet.nl   

Algemene bestuursleden:

Distributie nieuwsblad:       dhr. F.J. Jansen                          06-25532982
                                                       jan81708@planet.nl 
Algemene Zaken:                   dhr. P. Dijkema                        6914115
                                                       peterdijkema@live.nl

Lief en Leed:                            mw. E.N.J. Jakobs                   6915960
                                                       betsjakobs@hotmail.com
                                                         mw. L. Kaleas                            06-28356023
                                                         c.kaleas@kpnplanet.nl

Kaart- en hobbyclub             mw. C. Klootwijk                       8508909
Sjoelclub                  :                mw. C. van der Linde                 6916703                     

Redactie                  :                mw. M. Seelbach-Scholte           6913480
                                                      jaap-miep@live.nl

Postadres: Frans Halslaan 31, 2951 PD  ALBLASSERDAM 

Kamer van Koophandel: nr. 56170122

Wordt ook donateur van de S.S.A.A. door een inschrijfformulier ingevuld in te leveren en een jaarlijkse donatie van € 30, – (partner € 15, -) te storten op onze rekening bij de RABO bank nr.:

NL33 RABO 0172 4298 62      t.n.v. SSAA Alblasserdam    

Website:     www.seniorenclub-alblasserdam.nl


Van de Voorzitter                                               

 

Ik moet u allereerst onze excuses aanbieden voor het slechte drukwerk van de vorige Nieuwsbrief (onjuiste omslag, onderzijde van bladzijden gedeeltelijk weggevallen, de puzzel niet bruikbaar door verschuiving van de tekst). Sinds begin dit jaar wordt ons blad verzorgd door Drukkerij De Combinatie. Tot voorheen werd het verzorgd door Het Anker, jarenlang naar volle tevredenheid. Bij mijn telefoontje over de teleurstellende kwaliteit bleek dat er problemen waren met het computerprogramma bij hen. Bij deze drukkerij betalen we bijna de dubbele prijs, dan mag je toch goede kwaliteit verwachten.

De clubs zijn weer gestart en meteen werden we weer geconfronteerd met het feit dat donateurs in de zomertijd er vermoedelijk niet kunnen zijn omdat ze op de camping zitten. De hobbyclub die vrijdagmiddag in Landvast zit, zou best ook wat aanvulling kunnen hebben om gezellig samen te breien, te haken, kaarten te maken of om diamond painting te doen. Wat is dat dan? Diamond painting is een handwerkhobby die is overgewaaid uit China en die door iedereen bedreven kan worden. Eenvoudig uitgelegd bestaat diamond painting uit het plakken van gekleurde steentjes volgens een bepaald patroon. Elk steentje heeft zijn eigen nummer. Dit nummer is ook op het meegeleverde canvas doek te vinden. Als het ware kun je de techniek die gebruikt wordt een beetje vergelijken met het destijds populaire “schilderen op nummer”. Leuk om te doen en gezellig samen zijn op de vrijdagmiddag, ga eens kijken, vanaf 13.30 uur. En u bent natuurlijk ook hartelijk welkom bij de kaart- en sjoelclub, ook daar is gezelligheid troef.

Waarschijnlijk evenals bij u, viel er bij ons een couponboekje van de Gemeente in de bus met als titel ”geef je gezondheid een boost”. Ik vond in het boekje ook coupons voor twee kerkbezoeken. Ik had wat moeite om het verband te zoeken tussen een kerkbezoek en gezondheid en leefde daarvoor toch echt in de veronderstelling dat je voor kerkbezoek geen coupon nodig had.

Elders in de Nieuwsbrief vindt u een verslag van Frans Jansen over de contactmiddag op 20 april. Op de contactmiddag van 18 mei wordt de film De Wilde Waard vertoond. Het schijnt een schitterende natuurfilm te zijn over de Alblasserwaard. Evenals vorig jaar bij de vertoning over André Rieu moet Landvast aan de filmorganisatie per vertoonde film een bedrag overmaken dat ze ons in rekening brengen. Het Bestuur heeft besloten een deel hiervan voor rekening te laten komen van de SSAA. Het betekent dat, als u de middag wilt meemaken, we u een bijdrage moeten vragen van € 5,00. Omdat we die middag ook bezoek krijgen van notaris Van Ringelesteijn, die u onder andere iets vertelt over het levenstestament en over alles waar u vragen over heeft, is er als afsluiting deze keer geen bingo. Wel kunnen we na afloop weer gezamenlijk eten, hiervoor moet u zich aanmelden bij Jan Radstake.

GEHEUGENSTEUNTJE: De vertrektijd van de dagtocht op 29 juni naar de Broeker Veiling is om 10.00 uur vanaf het Wilgenplein.
De verwachte terugkomsttijd is ca. 18.00 uur.

Jaap Seelbach

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

“Gestrekt Vooruit/Zo Hoog” van Frans C. van Straaten

Locatieadres :Kruising Van Eesterensingel/Plantageweg.
Materiaal : brons beeld in water.
Jaar: 2006.
Eigendomsverhouding: gemeente.

Dit is een bronzen beeld van een vrouwenfiguur met gestrekte armen en benen, die het niveau van N.A.P. aanduidt. Het beeld staat op een kleine sokkel in het midden van de singel. De kunstenaar geeft de volgende toelichting: “Met krachtsinspanning weten wij onder het niveau van N.A.P. te blijven. Dit alles heeft met beheersing van energie te maken”. In een omgeving als Alblasserdam, omgeven door rivieren en polders, is alles gerelateerd aan het water. De mens houdt met kunst en vliegwerk de voeten droog, waardoor wonen en werken op deze plek mogelijk wordt. Verwijzingen in het bronzen beeld zijn te vinden in de aanduiding van niveau N.A.P. waar de dame naar kijkt. In de niet voor de hand liggende houding is de dynamiek te vinden, die de krachtsinspanning symboliseert. De gestrekte armen tonen tevens een balans. De keuze voor een vrouw­figuur heeft alles te maken met symboliseren van uithoudingsvermogen voor een langdurige krachtsinspanning.Frans van Straaten (1963) maakt al 25 jaar bronzen beelden. De ontwik­keling die hij als beeldend kunstenaar heeft doorgemaakt is sterk, verrassend en duidelijk herkenbaar. Zijn manier van beeldhouwen is onvergelijkbaar. Kracht en beweging zijn woorden die kenmerkend zijn voor zijn werk. Inspiratie voor zijn werk haalt Frans onder meer uit de danskunst, maar hij laat zich ook inspireren door de oude Egyptenaren, waar vormen strak en monumentaal zijn en de details perfect.

Frans van Straaten is geboren te Den Haag.

Opleiding: Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht; beeldhouwen en emaille, academie te Rotterdam; beeldhouwen.

De foto op de voorpagina is gemaakt door Wikifrits – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25746108
   

=======================================================================================================

Nieuws van de Stichting Welzijn Alblasserdam

Deze maand is, voor wat de SWA betreft, de maand van verhuizing. Zij gaan namelijk, samen met nog een aantal zorg– en welzijnsorganisaties, verhuizen naar het Brughuis (locatie oude bibliotheek). Vanaf 16 mei a.s. kunt u daar terecht met vragen over of ondersteuning op het gebied van vrijwilligerswerk, mantelzorg, maar ook ouder worden, leefstijl en gezondheid, ontmoeting en activiteiten, opvoeden & opgroeien, werk & dagbesteding, financiële en juridische kwesties. Ze hopen u daar te ontmoeten!

Mantelzorgbijeenkomst | 12 mei

Thema: Koffie-inloop voor en door mantelzorgers.

Maandelijkse bijeenkomst voor mantelzorgers en belangstellenden. In verband met de verhuizing is er deze keer inloop voor en door mantelzorgers bij Helpende Handen in het Participand (Lelstraat 2).

Een gezellige ochtend met koffie, een praatje en een spelletje. De morgen duurt van 9.45 tot ongeveer 12.00 uur.

Alblasserdam Beweegt | 20 mei

Gym in de buurt. Alblasserdam Beweegt gaat de komende zomerperiode laagdrempelige beweegactiviteiten organiseren waar u aan mee zou kunnen doen. Op vrijdagmorgen 20 mei a.s. zijn ze te vinden aan de Kraanbaan, bij het Anker, aan de Groene Zoom en bij de P. de Hoochflats.

Bijeenkomst dementie | 24 mei

Thema: Maak er een leuke dag van!

Vanmiddag komen we bij elkaar in Cultureel Centrum Landvast. Monique van de Berghe vertelt en gaat in gesprek over hoe u tot een waardevolle tijdsbesteding kunt komen. Wat kunt u doen en blijven doen? Er is misschien wel meer mogelijk dan u denkt. U bent van harte welkom, de bijeenkomst begint om 13:30 uur.

=================================================================================================================================

Gebeld worden door een buitenlands telefoonnummer??

Criminelen proberen via allerlei digitale wegen toe te slaan. Ze verzinnen telkens nieuwe, frauduleuze trucs. Zo is er vrijwel wekelijks een nieuwe nepmail in omloop.

Telefonische fraude

Er zijn ook criminele bellers actief. Vaak bellen zij vanuit landen buiten Europa, zoals bijvoorbeeld Algerije. Je ontvangt een gemiste oproep van een telefoonnummer dat je niet kent, waardoor je toch benieuwd bent wie er gebeld heeft. Bel je terug, dan hoor je een bandje of alleen een kiestoon, maar zonder dat je het door hebt lopen de kosten dan al flink op. Deze manier van fraude via buitenlandse telefoonnummers wordt ook wel “Wangiri fraude” genoemd.

Een aantal klanten van Tele2 waren een tijdje terug slachtoffer en deden hun verhaal in het tv-programma Kassa. Zij ontvingen aan het einde van de maand een verrassend hoge rekening van hun provider, omdat ze ‘urenlang naar buitenlandse nummers gebeld zouden hebben’.

Het advies

Allereerst is het natuurlijk verstandig om niet op te nemen en niet terug te bellen als u een onbekende, buitenlandse oproep krijgt. Toch beweerden klanten van Tele2 die niet opnamen dat zij tóch een hoge rekening ontvingen. Sterker nog: sommigen hadden hun telefoon niet eens op zak op het moment dat ze gebeld zouden hebben.

Internetdeskundige Danny Mekić was te gast in Kassa. Volgens hem kan het gebeuren dat bepaalde Android-apps (vaak gratis spelletjes) automatisch toestemming geven voor oproepen, maar dit komt zelden voor. Het is natuurlijk mogelijk dat criminelen zelf een nieuwe manier hebben gevonden.

Het is verstandig om het telefoonnummer even op te zoeken in Google. Misschien ziet u meer klachten voorbijkomen of staat het nummer al bekend als frauduleus. Als dit het geval is, dan kunt u het nummer blokkeren en uw provider informeren. Providers hebben namelijk de mogelijkheid om een buitenlands nummer van criminelen voor al haar gebruikers te blokkeren. Zo bewijst u uzelf en andere klanten van uw provider een dienst.

Slachtoffer, wat nu?

Als u een hoge rekening heeft ontvangen door deze criminele truc, adviseert internetdeskundige Mekić om ook contact op te nemen met uw provider. Die moet namelijk kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk gebeld heeft. U kunt als u er niet uitkomt uiteraard ook naar de geschillencommissie of de rechter stappen. U heeft als consument rechten, dus ons advies is: laat het er in geen geval zomaar bij zitten!!

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Willemientjes Kruidenweetjes

MADELIEFJE: Bellis Perennis                                                     
Bellis = mooi; Perennis = eeuwig                                       
Made = maagd
Het madeliefje heeft ongeveer 250 gekende volksnamen!
Hier volgen er een paar:
Marialieve, Meizoentje, Koeiebloem, Schapebloem, Grasbloem, Kersouwen, Kransje, Maagdenliefje, Margrietjes, Weideliefje

Er is een Romeinse mythe waarin het madeliefje een rol speelt: Boreas, de god van de Noordenwinden, werd verliefd op Flora, de godin van de bloemen. Toen het lente werd en de aarde getooid was met bloemenweiden, strooide hij, in een poging om Flora te vertederen, massa’s sneeuwvlokjes over de velden zonder er erg in te hebben dat die sneeuw in de lente niet meer welkom was. Gelukkig slaagde Flora er in om elk sneeuwvlokje in een bloempje te veranderen, inderdaad, in een madeliefje……..!

Bij de Germanen was het madeliefje gewijd aan Freya, de godin van de liefde en de vruchtbaarheid, en aan Ostara, de godin van de lente (je herkent in haar naam nog ‘Easter’ en ‘Ostern’, de Engelse en Duitse benaming voor het ‘Christelijke’ Paasfeest). Bij de Ostaraviering (21 maart, de lentenachtevening) werd de rituele beker versierd met madeliefjes.

Kruidenweetjes:
Bij regenachtig weer blijft de bloem gesloten.
Als het gras te hoog wordt, kunnen Madeliefjes niet meer groeien.
Madeliefjes geven het pas op bij min (!) 17 graden.

Bloei: bijna het hele jaar door. Oogst: het gehele bovengrondse kruid wordt geoogst om te drogen. In principe kan men het hele jaar door oogsten, maar geoogst in juni zou het gehalte aan werkzame stoffen het hoogst zijn. Dit is overigens niet verwonderlijk, want het plantje is dan echt op het hoogtepunt van zijn ontwikkeling.

Gebruik:
Bloemen: tinctuur kan gebruikt worden bij geelzucht, hartproblemen, bloedproblemen en huidproblemen.

Thee: bij kinderziektes, aandoeningen van de luchtwegen en als voorjaarskuur. Een sterk aftreksel (sterk desinfecterend) als kompres bij huidproblemen, steenpuisten en zweren, spierpijn en verstuikingen.

Vers: bloemen op de wond leggen. In het voorjaar in de sla.

RECEPTEN:
Je kunt van het madeliefje de bladeren, de bloemen en de knoppen gebruiken. In salades, als groente, kappertjes, in mixed pickles en zelfs in dranken kom je haar tegen. En qua decoratie heb je met het madeliefje natuurlijk een regelrechte topper te pakken!

Voorjaarsbouillon voor 2 personen:
3 topjes Hondsdraf – 3 topjes Brandnetel
4 takjes Kervel – 4 Madeliefjes
2 jonge Duizendblad-blaadjes – 2 takjes Peterselie
1 bouillonblokje (groente)

Alles goed wassen en laten uitlekken en fijn hakken. Bouillonblokje in 1 liter water koken en de gehakte kruiden erbij doen. Even laten trekken op een zacht pitje.

Wanneer je dit in het vroege voorjaar een week lang drinkt, voel je je zo weer fit!

Deze kruiden bevatten veel vitaminen en mineralen die bloedopbouwend zijn en dus nieuwe energie geven.

#######################################################################################################

Lief en Leed

Op 18 april is onze donateur Jo Buijs op 83–jarige leeftijd overleden.
Familie: heel veel sterkte gewenst!

 

Alle donateurs die jarig zijn geweest en die in de komende maanden jarig zijn: van harte gefeliciteerd!

 Een fijne dag toegewenst en blijf vooral gezond!

=================================================================================================================================

Verslag Seniorenmiddag 20 april

Deze middag stond in het teken van een presentatie van “Remedica“.

Deze organisatie houdt zich bezig met het geven van voorlichting omtrent de gezondheid van de mens. Zij geven les aan onder andere apothekers, huisartsen en scholen en dan met name aan pubers. Vanmiddag ging het over de “Huid, spiegel van de ziel“.

Op deze zonnige middag luisterden 35 mensen aandachtig naar deze uitleg. Door middel van een videopresentatie werd er uitleg gegeven over de ervaringen uit het verleden en heden van bekende geleerden. Zij gaven hun mening over het belang van de verzorging van de huid, het grootste orgaan van de mens (ongeveer 1,5 tot 2 m²) en hoe deze te verzorgen. Daarna volgde een quiz over deze presentatie om te zien wat wij er van opgestoken hadden. Zelfs een oefening met behulp van “mindfulness” om even in gedachten te gaan met je zelf, wat een ieder op zijn eigen manier heeft ervaren.

Als beloning kreeg iedereen een Sudocrem zalfpotje uitgereikt, deze dient als bescherming van de huid tegen b.v. uitslag/schaafwondjes etc.

Ook vanmiddag weer natuurlijk ter afsluiting de BINGO !! en voor de aangemelde personen een heerlijk diner met….toetje !

Frans Jansen

*******************************************************************************************************************************************************
*******************************************************************************************************************************************************

Zeven etenswaren die verstoppingen kunnen veroorzaken

Eet je te eenzijdig of te veel van bepaalde dingen, dan ligt obstipatie op de loer. Onderstaande zeven voedingsmiddelen kunnen problemen met je stoelgang veroorzaken.

  1. Kant-en-klaar maaltijden

Kant-en-klaarmaaltijden bevatten over het algemeen te weinig groenten en vezels en ze bevatten teveel zout en verzadigd vet. Eet je ze iedere dag, dan krijg je dus structureel te weinig vezels binnen en dat kan obstipatie veroorzaken. Af en toe een kant-en-klaar maaltijd kan geen kwaad, maar zelf koken is het beste. En als je eten dat over is invriest, heb je je eigen kant-en-klaar maaltijd en ga je verspilling tegen. Ga je toch voor kant-en-klaar uit de supermarkt let dan op het volgende:
    Veel maaltijden bevatten witte pasta en rijst. Probeer een variant te kiezen waarin volkorenproducten worden gebruikt.
    Check het etiket. Bevat een maaltijd weinig vezels of groenten, eet er dan rauwkost of losse groenten bij.
–    Kies voor maaltijden met verse groente en een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten en zo min mogelijk sausjes.

             2.  Zuivel

Niet iedereen heeft er last van, maar bij sommige mensen is zuivel slecht voor de stoelgang. Caseïne, een eiwit dat in zuivelproducten zit, is voor sommige mensen namelijk slecht verteerbaar. Dit kan leiden tot darm­problemen, verstopping of een opgeblazen gevoel. Heb je het gevoel dat dit bij jou het geval is? Probeer zuivel dan een tijdje te mijden.

              3 . Gefrituurd eten, koek en snoep

Het is misschien een open deur, maar gefrituurd eten is niet bevorderlijk voor je stoelgang. Het is vet eten met vaak weinig vezels, dat slecht verteerd wordt en lang in je spijsverteringskanaal kan blijven hangen, waardoor je je opgeblazen voelt. Sommige mensen gaan er van aan de diarree, maar verstopping komt vaker voor. Dit komt ook omdat deze etenswaren vaak veel zout bevatten, wat vocht uit je ontlasting onttrekt, waardoor obstipatie op de loer ligt. Ook koek, ijs en bijvoorbeeld chocolade kun je maar beter met mate eten. Los van het feit dat ze op zichzelf niet gezond zijn, nemen ze ook vaak de plaats in van producten die wél vitamines en vezels bevatten, zoals fruit. Dat verhoogt je risico op verstopping.

  1. Eieren

Eieren zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals proteïnes, maar bevatten geen voedingsvezels. Heb je last van verstopping, dan kun je dus beter iets vezelrijks nemen dan een ei. Of je voegt er vezels aan toe, bijvoorbeeld door eieren te verwerken in een omelet met spinazie en andere groenten.

  1. (Rood) vlees en bewerkt vlees

Vaak last van je darmen? Beperk dan de inname van vlees, zeker van bewerkt rood vlees zoals worst en gesneden vleeswaren. Niet alleen omdat vlees – of eigenlijk dierlijke producten in het algemeen – geen voedingsvezels bevatten, maar ook vanwege de balans in je darmflora. Onderzoek van Washington Center for Clinical Research heeft laten zien dat mensen die geen of weinig vlees eten veel meer beschermende darmbacteriën hebben dan mensen die wel vlees eten. En een juist evenwicht tussen goede en slechte darmbacteriën zorgt voor een gezonde spijsvertering. Daar komt bij dat mensen geneigd zijn te grote stukken vlees te eten, waardoor er minder groenten en volkoren granen worden gegeten en dus de vezelinname nog lager wordt.

  1. Wit brood

Wit brood, maar ook witte rijst en witte pasta zorgen eerder voor obstipatie dan volkoren producten. Ze bevatten namelijk bijna geen vezels. Het fijnste brood voor je darmen is volkorenbrood, van welk graan dan ook: tarwe, spelt, rogge. Als de hele graankorrel gebruikt wordt, bevat het brood namelijk meer gezonde voedingsstoffen en dus ook meer vezels.

Kies je dan ook nog eens voor brood met noten, vruchten, pitten of zaden, dan worden je darmen helemaal blij.

  1. Alcohol

Ook het drinken van alcohol is niet handig als je last hebt van verstopping. Alcohol zorgt ervoor dat je vaker naar het toilet moet. Door uitdroging kun je dan last krijgen van harde ontlasting. Alcohol verstoort bovendien de balans tussen de goede en slechte bacteriën in je darmen, wat ook al geen positief effect op je stoelgang heeft. Je verkleint het risico op darmproblemen als je bij ieder glas alcohol een glas water drinkt.

()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()()

PUZZEL VAN DE MAAND

Agenda

Contactmiddagen:

18 mei                         De Notaris vertelt: Mr. W.Van Ringelesteijn vertelt over onder andere het Levenstestament;
                                    Daarna: film: “De Wilde Waard”.
                                    Entree voor donateurs: € 5,-;

15 juni             Liederenkoor “Bekaant Goed”;

29 juni             Dagtocht Broeker Veiling

21 september  Koor “De Dordtse Lijsters”.

Aanvang 14.00 uur, na afloop bingo en eten (geldt alleen voor de contactmiddagen!). Het doorgeven van bezoek aan de middagen en eventueel eten na afloop bij Jan Radstake blijft voorlopig van kracht.

=================================================================================================================================

Het verhaal van een potlood

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij: Oma, schrijf je een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt? Of schrijf je misschien een verhaaltje over mij? Zijn oma stopte met haar brief, glimlachte, en zei: Ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan de woordjes die ik schrijf, is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later, als je groot bent, net zoals dit potlood wordt. Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood, maar kon niets bijzonders ontdekken. Maar het is gewoon maar een potlood! Het is maar hoe je er naar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou – maar dan moet je ze wel onthouden- tot iemand zullen maken die altijd in vrede met de wereld zal leven… Ten eerste: Je zult misschien grootse daden verrichten, maar je mag nooit vergeten dat er altijd een hand is die jou leidt, sommige mensen noemen die hand God. Ten tweede: Af en toe moet je stoppen met schrijven, om de punt te slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er wel scherper van. Dus moet je wat pijn kunnen verdragen, het maakt je tot een beter mens. Ten derde: Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je fout schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is, maar belangrijk, om rechtvaardig door het leven te kunnen gaan. Ten vierde: Het belangrijkste van het potlood is niet het hout of de buitenkant, maar het grafiet dat erin zit. Dus wees steeds bezorgd om wat er binnen in je gebeurt. Ten slotte, het vijfde wat een potlood bijzonder maakt: het laat altijd een spoor achter. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen zal achterlaten en probeer je daar bewust van te zijn.

Paulo Coelho uit het boek “Als een rivier”.


============================================================================================================================

Wist u dat… 

*   de SENIORENCLUB (S.S.A.A.) een plaatselijke stichting is die open staat voor alle senioren in de regio Alblasserdam, 
     ongeacht hun gezindte?

*   wij elke 3e woensdag van de maand een contactmiddag houden in  Cultureel Centrum Landvast? Aanvang 14.00 uur.

*   wij elke maand proberen een afwisselend onderwerp/thema te  presenteren?

*   dit van alles kan zijn: een muziek- of dansmiddag, een boeiende lezing, een demonstratie, een film of diapresentatie?

*   u in de pauze een kopje koffie of thee aangeboden krijgt?

*   wij na afloop van deze middag meestal een gezellige bingo spelen?      (vier ronden voor € 2,50 per plankje en een superprijs
     voor het planknummer)?

Ook organiseren wij de volgende activiteiten:

Woensdagmiddag 13.30 uur: sjoelen in de GROENE ZOOM

Donderdagmiddag 13.30 uur: kaartclub “HARTEN VROUW” in de Groene Zoom. 

Vrijdagmiddag 13.30 uur: hobbyclub ‘DE VLIJTIGE HANDJES’ (Landvast)

U begrijpt dat deze activiteiten alleen kunnen plaats vinden als de Covid 19-maatregelen weer voorbij zijn. Bovendien krijgt u via ons korting bij een aantal grote zorgverzekeraars alsook korting bij diverse plaatselijke winkeliers.

Deze nieuwsbrief verschijnt 10 x per jaar. Het recente en meest actuele nieuws kunt u ook vinden op onze website:

ww.seniorenclub-alblasserdam.nl

 

Kortingen bij de middenstand

 

Wij hebben een aantal bedrijven bereid gevonden om korting te verlenen (op vertoon van de SSAA ledenpas).

Saskia Jongeneel, pedicure, kapster (ook voor permanenten) Tooropstraat 19, tel: 078-6913851,   
             info@feetpleasure.nl                                                                10 %

Reiki- en Massagepraktijk “YUAN”, Oude Lijnbaan 9
            tel: 078-6913480,  yuanreiki@live.nl                                         10 %         

Marian Hogendoorn, huidverzorging, Klaproosstraat 2 
            tel: 078-6914078, huidtherapie@marianhogendoorn.nl        10 %

Thuisin Makado, wooninspiratie, Makadocenter 54
            tel: 078-6915028, info@decohomemakado.nl                          10 %

Care Speciaal, mammacare/haarwerken, Newtonweg 16
            tel: 06-14118765, info@carespeciaal.nl                                     15 %

Steakhouse Montana, shoarma, pizzeria, Van Eesterensingel 123
            tel: 078-6934625                                                                              5 %

‘t Koperdraadje, wol en katoen, Scheldeplein 15
            tel: 078-6930333, info@koperdraadje.nl                                     5 %

 

 

 

Reacties zijn gesloten.